Üzenet

Méhtisztító szertartás – GYIK

A méhtisztító szertartás kapcsán érkezett jó néhány kérdés is, ami talán többetek hasznára lesz. 

Csak Újholdkor csinálhatjuk a szertartást, vagy bármikor? Menstruációtól függetlenül is el lehet végezni?

Bármikor csinálhatod a szertartást, Újholdtól és menstruációtól függetlenül, de az Újhold és a holdvéred (menstruációs véred) ereje természetesen segíti az elengedést. 

Korlátlan alkalommal el lehet végezni a szertartást?

Igen, amikor hívást érzel rá. Ez lehet újabb partner után, de akár akkor is, ha most értél meg arra, hogy egy régi partnert minden szinten elengedj. 

A papír, amire a “vérünket” kell festeni, nem baj ha csak lefestjük és nem kenjük rá, vagy mindenképp szükséges a saját lenyomatunk?

Nem mindenképpen szükséges a saját lenyomat, de erősít az is. Az anyaföld és a méhünk analógiában van egymással.

Erről itt olvashatsz bővebben:

https://ujegyensuly.hu/helyem-a-vilagban/az-ember-a-mikrokozmosz-ami-teljes-mertekben-megegyezik-a-folddel 

Mi van, ha úgy érzem, még nem engedtem el teljesen azt, aki miatt a szertartást csináltam?

Elképzelhető, hogy a kötődést te magad is újrateremted a vágyaiddal, ezért először a szándékodat kell tisztázni magadban, és csak utána elvégezni a szertartást. Az ötödik elem te magad vagy, a szándékod, ezt tartsd észben, és tudd, pontosan milyen irányba akarsz menni. Amikor csinálod a mexikói légzésgyakorlatot, pontosan lehet érezni, látni, hogy jönnek-e még emlékek, vagy már “üres” az adott férfin való belső munka tere.

Ha sok partnerünk volt, és megírtuk a listát, mi alapján kezdjük el sorrendiségben elengedni? Az elején el kell tervezni, vagy a meditáció során jön magától fel, és elkezdjük azzal, aztán jutunk ameddig jutunk?

Is-is. Ha előre érzed, ki az, kik azok, akiktől a leginkább szabadulnál, listát is készíthetsz, de lehet, hogy a meditációban teljesen más intuíció fog jönni, és akkor érdemes arra hallgatni. Én azt tapasztaltam, hogy ha futókalandokat tisztítottam magamból, akkor az első 2-3 férfinél a listámról dolgoztam, utána már magától hozta föl a tudatalattim, hogy prioritásban kikkel érdemes folytatni a belső munkát.

 Ha egy alkalommal csak pár embert tudunk elengedni, de a listát, majd a cetliket meg kell írni, a szertartás végén pedig elégetni, akkor is minden nevet el kell égetni, ha csak 10-ből 3-at tudtunk elengedni?

 Mindig azoknak a nevét célszerű égetni, akiket sikerült elengedni, de ha 3-at sikerült és 7-et nem, egy következő alkalommal, amikor hívást érzel rá, rájuk külön összpontosíthatsz! 

 Lehet a méhtisztító szertartást fordítva, szerelmi kötéshez is használni?

A méhtisztító szertartás a tisztulásról, az elengedésről szól, a különféle szerelmi kötéseket határozottan nem ajánljuk azok kártékony volta miatt. A spirituális tudatosság nem görcsös kötődésekben rejlik, pláne nem a másik ember szabad akaratát manipulálva, hanem szeretetteljes, szabad kapcsolódásokban és tiszteletteljes, szintén szabad elengedésekben. Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek – tartja a mondás is. 

Nem tudom hogy jól csinálom-e az oltárt. Soma oldalán próbáltam nézni ötleteket, így egy nagy tálra szórtam földet, és kereszt alakzatban helyeztem el a mécseseket. A 4 égtájhoz a 4 elemet, a virágokat a földre szórtam. A papírt hova tegyem? A leszórt föld alá? Női szobraim nincsenek, de gondolom az elhanyagolható tényező.

 Szertartásnál az oltár alapja az irányok és a kapcsolódó szimbolika, ami számodra kell, hogy elsősorban beszédes legyen. Nincs szükség szobrokra, nem az a lényeg, hogy egy adott tárgy egy adott helyen áll-e, hanem az, hogy az adott irány szimbolikáját te magad érzed, téged segít az elmélyülésben, kapcsolódásban. Mindent jól csináltál. A véres lapot középre, a föld alá helyezd el.

 Mi van akkor, ha én akarom a leválást, de a férfi, akitől szabadulnék, nem?

 Spirituális szempontból a te szándékod az, ami mérvadó, aminek a mentén a másikat leválasztod a veled való energetikai kötelékről. A saját érzéseidnek, energetikai lenyomatodnak te vagy az egyedüli birtokosa és ura. Ha bántalmazó kapcsolatban vagy, érdemes persze fizikai szinten is segítséget kérni, de a tapasztalat az, hogy már a te elengedésed, tisztulásod is enyhít a ragaszkodó, bántalmazó partner szorításán. 

 A mexikói rítusos légzőgyakorlatot és a többi meditációs részt fekve kell csinálni?

 Én inkább ülve ajánlom az egész szertartást. Mivel elég súlyos energiákról van szó, azt tapasztaltam, hogy könnyebb bealudni fekve, mint ülve. Ráadásul a tengely tudatosítása a három tantien (energiaközpont) segítségével meditáció pedig kifejezetten álló vagy ülő gyakorlat. A mexikói rítusnál is könnyebb ülve forgatni a fejünket.

Rá kell a cetliket a nevekkel a fonalra idõrendi sorrendben ragasztani vagy fűzni?  Vagy csak el kell a cetliket a fonal menten helyezni?  Van annak jelentősége, hogy melyik irányba helyezem a cetliket?  Balról-jobbra jelenti a múltat, mostanaig?  A fonal fölé vagy alá helyezem a cetliket? 

Elég elhelyezni a cetliket a fonal mentén, nem kell ragasztani vagy fűzni. A múlttól a jelenig valóban balról jobbra kell haladni, de ha van konkrét személy vagy személyek, akiknek az elengedésén dolgozni szeretnél, őket nyugodtan előre veheted. Nincs jelentősége, hogy a fonál a cetlik alatt vagy fölött van.  

A GYIK. folyamatosan bővül.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük