Alapító

Soma Mamagésa

Mint az ÚJ KÖR online kurzusok (majd abból készülő online csomagok) megálmodója és nagyszerű csapatommal együtt létrehozója, ezeknek az eseményeknek egyfajta háziasszonya, vagy más szempontból az esemény „tér-tartója” is leszek.

A teret tartani egy eseményhez nem más, mint végig fenntartani a megengedő és biztató, bizalmat adó és kialakító figyelmet, vagyis hogy létrejöjjön mindaz, amit adott esetben a szándék fókuszával a tér és idő megenged.

Így én nyitom meg és zárom ezeket az online kurzusokat, közben előadásokat, meditációkat tartva, különféle témához kapcsolódó gyakorlatokat átadva.
Mivel az évkörben is ott van a perioditicitás, újra- és újra ismétlődés (akár egy év, egy hónap, vagy napszak szemszögéből nézve), így az alkalmak is mindig ugyanazzal a kerettel indulnak és zárulnak, amiket én vezetek.

A beköszönés utáni rövid meditáció lényege mindig ugyanaz: kapcsolódni földdel és éggel, hiszen (ahogyan Weöres Sándor írta), „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Az emberi lét egyik célja bevinni az anyagba a szellemit, megvalósítani a terveinket, illetve meglátni az anyagban is a szellemit. Minderről (beleértve a fa/világfa szimbolikáját, a bennünk levő tengely jelentőségét) részletesebben ebben a cikkemben írok.
Illetve itt az utolsó előtti (ingyenesen letölthető) meditációmban ennek a hosszabbik verzióját is meghallgathatjátok.

Az alkalmakat mindig azzal zárom, hogy tisztítjuk a saját mezőnket, illetve „levezetjük” a földbe mindazt, ami a nem a miénk, amit nem kell, vagy nem optimális most magunkkal vinnünk, illetve együtt imádkozunk/meditálunk/fókuszálunk valami olyasmiért, ami mindőnk érdeke, hiszen egy hajóban vagyunk.

Ahogyan a BEMUTATKOZÁSBAN is olvasható:

Szeretnénk ebben a hatalmas, minden szinten átalakulást, változást hozó időszakban az új egyensúly megszületését azzal segíteni, hogy a mindenre erősen ható ÉVKÖRre hangolódunk: segítünk tudatosítani, miről szól az évkör, milyen energiák, történések hatnak ránk az adott hónapban dominánsan, és persze átnézzük, hogyan, mi minden által tudunk leginkább ráhangolódni az egyetemes rendre.

Mindehhez a több, mint 20 éves önismereti, (ön)gyógyító tapasztalataimat, és egyénekkel, csoportokkal való belső munkámat, illetve tanulmányaimat vetem be.
Egyre inkább fontosak számomra a szertartások, amik közül itt az évkörhöz köthetően az őszi és tavaszi napéjegyenlőség és téli napforduló szertartását ezeken az alkalmakon együtt élhetjük meg.

Az ÚJ EMBER (AZ ÚJ FÉRFI ÉS ÚJ NŐ, AZ ÚJ FÉRFI), csakúgy, mint őseink, lelke mélyén pontosan tudja, hogy Földünk gyógyulásához, az új egyensúly létrejöttéhez elengedhetetlen a természet, az évkör ritmusához és az egyetemes rendhez való visszatérés.