Szeptember

Kiss József Zsolt: az asztrológiánál nincs teljesebb önismereti módszer

Kiss József Zsolt asztrológus, segítő szakember, szerkesztő-riporter-műsorvezető az Új Egyensúly csapat egyik legrégebbi tagja: rendszeres asztrológiai prognózisait tízezrek, alkalmasint százezrek követik.

Zsolt manapság már személyes horoszkópokat csak barátoknak elemez, de asztrológiai iskolában is oktat, interaktív, saját élményt is adó műhelymunka formájában. Rendszeresen tart előadásokat asztrológia, ön- és sorsismeret tárgykörében, illetve releváns önismereti táborokat is szervez, vezet.

“A születési horoszkópunk egy olyan szent szerződés, irat amit a teremtővel, az egységgel, az univerzummal kötött a felsőbbrendű énünk – azok törvényszerűségei szerint – ami tartalmazza szeretetünk, önébredésünk, – ismeretünk, boldogságunk és boldogulásunk, lehetőségeit, ajándékait, feladatait, szükségszerűségeit, sorsunkat, amit tapasztalunk, amivel szabad akaratunkkal gazdálkodhatunk, s amivel igazán el kell számolnunk a végső nagy átváltozáskor”

– vallja az asztrológus.

Ahogyan sokakat, Zsoltot is saját sorsának nehézségei indították el az önismeret és az asztrológia irányába. Hatással volt rá a kereszténység és a buddhizmus, ma már leginkább a jóga ösvényén halad. Számos személyiségfejlesztő módszer elsajátítása mellett a médiába is belekóstolt: tévézett, rádiózott, egy ideig újságíróként is dolgozott, főként társadalomkritika, önismeret, spiritualitás témáiban, segítő formában.

Zsolt számára az asztrológia is egy önismereti, önfejlesztő módszer, amelynek segítségével tágabb képhetet kaphatunk önmagunkról, helyünkről a világban. Jelenléte az Új Kör foglalkozásain abban segít, hogy magasabb perspektívából is lássuk az adott időszak tendenciáit, benne pedig a saját utunkat.

 

Nyitókép: Vedrana Filipović on Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük