Szeptember

Újratervezés Kátai Gyöngyvérrel: van, amikor a fókusz tudatos helyreállítására van szükség

Kátai Gyöngyvér, becenevén Ginger épp egy éve az Új Egyensúly csapatának tagja, igazi élénk, inspiráló közösségi ember. Cikkeinek fókusza a holisztikus gyógyítás és a különféle spirituális technikák taglalása, a sámánizmustól a tarot-ig. Gyöngyvér 50 éves, tanár, író és spirituális segítő.

“Végzettségemet tekintve pedagógus és vizsgáztató tanár vagyok angol nyelvből. Végzettség nélkül, az intuíciómra és tapasztalataimra hagyatkozva pedig tarot kártyavető, angyali üzenetek közvetítője, spirituális tanácsadó. Az Angyalokkal már gyerekkoromban folyamatos kapcsolatban voltam, de spirituális képességeimet csak jóval később, krisztusi korba lépve fejlesztettem tovább, amikor egy nehéz szakítás után elkezdtem foglalkozni a lélek és a test problémáival, akkor még elsősorban azért, hogy magamon, magamnak segítsek”

– mondja Ginger.

“A látványos testi és lelki javulást látva fordult hozzám egyre több barát, rokon, tanítvány, majd idegen. Nagyon sokféle módszert és technikát ismertem meg és sajátítottam el az évek folyamán: reiki, kronobiológiai pszichogenetika, feng-shui, agykontroll, sikerkód, érintésterápia, tibeti tong-len technika, angyalkommunikáció, családállítás, melyek mind-mind segítettek – és még mindig segítenek – nekem a tanításban, szakítások és válás után, a nőiességem megélésében vagy éppen félelmeim legyőzésében”

– fogalmaz. 

Az önismereti út egyik mérföldköve Ginger szerint az, amikor rájön az ember arra, hogy a feje és a szíve állandóan harcol egymással, amit egy régen látott festmény nagyon jól illusztrál: egy alvó ember egyik fülébe egy angyal, a másik fülébe egy ördög suttog.  Melyikre hallgatunk? Merünk a szívünk után menni vagy a belénk rakott programok, elvárások miatt a fejünk irányít?

“Az önismeret útját járva rá kellett jönnöm, hogy én is hajlamos vagyok a fejem után menni, mert az egyik legnagyobb anyai örökségem az, hogy azt a bizonyos poharat általában félig üresnek látom, vagyis hajlamos vagyok a negatív dolgokra koncentrálni a pozitívak helyett. Azonban az üresség ürességet vonz, azaz nem fogom tudni biztosítani magamnak a bőséget, ha nem látom az életem sok-sok teli edényét, ha nem hallgatok a lelkemre és nem vagyok hálás ezekért a dolgokért”.

A gyakorlat, amelyet Ginger ezúttal átad, segít tudatosan átállítani a fókuszt az életünkben, azaz a félelmek, negatív programok – melyeket a fejünk gyárt vagy kap – helyett a vágyott dolgokra és az odavezető útra tudunk koncentrálni, így erősítve a pozitív dolgok és bőség bevonzását az életünkbe. A gyakorlathoz szükséged lesz pár A/4-es üres lapra, tollra és (esetleg színes) ceruzára.

Nyitókép: Linus Mimietz, Unsplash

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük