Szeptember

Lehet játékosan teremteni? Csak úgy lehet – Ginger útja a spiritualitásig

Kátai Gyöngyvér, alias Ginger végzettségét tekintve pedagógus, vizsgáztató tanár és magántanár angol nyelvből. Végzettség nélkül, az intuíciójára és tapasztalataira hagyatkozva pedig tarot kártyavető, spirituális tanácsadó, könyv- és cikkíró. A szeptemberi Új Kör kurzuson egy játékos teremtéserősítő gyakorlatot hoz, amit bárki otthon is kedvére elővehet a későbbiekben. 

Aki TE vagy

Mi a 3 legjobb, és a 3 szerinted legkevésbé előnyös tulajdonságod?

Nem hiszek abban, hogy vannak jó és rossz tulajdonságok, hiszen ugyanaz a tulajdonság egy szituációban visszafoghat téged, egy másik szituációban pedig előre visz pl. ha makacs vagy, az kísérleteknél jó, hiszen Edison sem találta volna fel az izzólámpát, ha korán feladja, de ha makacsul ragaszkodsz az igazadhoz akkor is, ha kiderül, hogy tévedsz, akkor az nem előnyös tulajdonság, igaz? Szóval inkább mondok magamról 3+3 tulajdonságot előjel nélkül: megbízható, felelősséget vállaló, közvetlen, őszinte, óvatos, közösségi ember vagyok.

Hogyan írna le téged édesanyád, ha őt kérdeznénk?

„Volt egy kislányom, aki nagyon jó volt, szófogadó, kitűnő tanuló, szépen elvégezte az egyetemet, lett diplomája, jó állása, aztán egyszer csak megbolondult: belekeveredett valami ilyen angyalos-kártyás izébe, azóta csak félállása van, meg éves szerződései, mellette meg segít valamit embereknek, bár nem tudom, hogyan vagy miben, ráadásul elvált, egyedül maradt egy gyerekkel, azóta meg egy jóval fiatalabb fiúval van együtt – fellázadt, na. Nem akarja azt csinálni, amit én kijelöltem neki. Borzasztó!”

Mi volt életed legmeghatározóbb transzcendens élménye, amely elindított az utadon?

Gyerekkorom óta beszélek az angyalokhoz, néha érzem is őket, de igazán egy szakítás utáni spirituális tábor ébresztett fel, illetve előtte az, hogy 33 éves koromban láttam, ahogy tarot kártyát olvasnak a barátnőmnek – megigézett; állítólag éppen csak a nyálam ki nem csordult, tátott szájjal figyeltem. Kiderült, hogy érzékem van hozzá… a többi már történelem.

Amit TE csinálsz

Mit tettél azért legutóbb, hogy önmagad építsd, hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy több legyél, és ezáltal többet adhass?

Részt vettem Somíta táborában, ahol az ősbizalom volt a téma, mert itt bizony még volt mit fejlődnöm. Ott több én-határ feszegető dolgot is megtettem. Az azóta eltelt egy hétben igyekszem apró lépésekkel életmódot is váltani.

Sorold fel azokat a képzéseket, amelyek a legtöbbet adták számodra, legyen az formális vagy alternatív képzés, egyéni vagy csoportos, oktató segítségével vagy autodidakta módon. (Ha többet is említesz, kérlek kronológiai sorrendben haladj.)

Somíta ősbizalom témájú tábora, illetve hétvégi elvonulásai,
méhtisztító szertartás,
transzlégzés és transztánc,
reiki tanfolyamok,
angyalkommunikáció,
érintésterápia,
tarot kártyavetés,
sikerkód,
agykontroll,
feng shui.

Mi a hitvallásod a hivatásodban, szakmádban?

Átadni mindent, semmit nem tartani vissza.
Beleadni szívemet, lelkemet.
Lelkesíteni, adni, segíteni.
Szeretni, elfogadni, tisztelni, szolgálni.
Emelni.

Ahogyan TE a sikerhez állsz

Mit jelent számodra a siker?

A siker önmagam legyőzése: meghaladni önmagam, legyőzni a félelmeimet, harcolni és tenni az álmaimért, követni a szívemet a fejem ellenében, legyőzni önkorlátozó hiedelmeimet.

Mit tartasz életed legnagyobb kudarcának? Mit tanultál belőle?

A válásomat a gyerekem apjától. Visszanézve azonban rájöttem, hogy egy párkapcsolat csak akkor tartható fent, ha mind a ketten akarják – a sikerhez nem elég az egyik fél. Arra is rájöttem, hogy légvárat építettem, naiv voltam és feladtam önmagam a másikért. Ma már tudom, hogy az ex-em cipelte a maga lelki szemetes zsákját, és ez erősebbnek bizonyult, mint a szerelmünk. Ráadásul miközben próbáltam őt megmenteni, férfiszerepbe kerültem. Ezekkel a paraméterekkel persze, hogy kudarcra voltunk ítélve. Viszont ma már tudom, hogy jobb így külön – együtt csak lehúztuk egymást. Utána sok-sok önismereti munka következett mély megélésekkel, felismerésekkel – és végre előbújt a Nő is belőlem.

Mi volt életed eddigi legnagyobb sikere, ami a legnagyobb büszkeséggel és elégedettséggel töltött el?

Az egyik a fiam születése: sosem akartam anya lenni, de amikor találkoztam az apjával, nagyon vágytam rá, és jött is hamar. Azonban a szüléstől nagyon féltem, könyörögtem az orvosnak a császárért, de szerencsére hajthatatlan volt, így kénytelen voltam legyűrni a félelmeimet, amelynek erdeményeképpen 37 évesen két napig tartó vajúdás után természetes módon, fájdalomcsillapítás nélkül világra hoztam az én kis csodámat. A második: az összes félelmem és a világ előítéletei dacára bele mertem vágni egy kapcsolatba, ahol a párom sok-sok évvel fiatalabb és tudom, hogy bármit is hoz a jövő, ezt sosem fogom megbánni! Ilyen szerelmet kívánok mindenkinek!

Ginger a szeptemberi kurzus résztvevőinek 20 százalék kedvezményt ajánl minden programjából, érdemes vele tartani.

 

nyitókép: Viva Luna Studios, Unsplash

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük