Október

PoliLili: Nem transzcendens élmények indítottak el az utamon, hanem az, hogy nem élveztem a szexet

PoliLili azért kezdett el foglalkozni a szexszel, mert ő maga nem élvezte. Saját kibontakozásán és gyógyulásán – mert bizony ez egy hosszú, összetett út – pedig rájött, hogy sokaknak tud adni, akik hasonló cipőben járnak. Vagy akik egyszerűen “csak” szeretnének még többet kihozni a kapcsolatukból, saját gyönyörérzetükből, önmagukból. PoliLili októberben az Új Kör vendégeként arról beszél, mi van akkor, ha nincs meg a harmónia otthon a szexuális étvágyban: az egyik fél többször bújna össze, mint a másik… 

Aki TE vagy

  • Mi a 3 legjobb, és a 3 szerinted legkevésbé előnyös tulajdonságod?

A mosolyom, kedvességem, empátia. 

Nehezen húzok határokat, állok ki magamért. Könnyen alárendelődöm. 

  • Hogyan írna le téged édesanyád, ha őt kérdeznénk?

Az jutott eszembe, hogy az ilyen kérdésektől ő zavarba szokott jönni, és így is történt, mikor megkérdeztem róla. De azt sejtettem, hogy csupa pozitív jelzőt fog választani, és így is lett: szorgalmas, aranyos, szép kislány, gyorsan tanul.

  • Mi volt életed legmeghatározóbb (transzcendens vagy materiális) élménye, amely elindított az utadon?

Nem transzcendens élmények indítottak el az utamon, hanem az, hogy nem élveztem a szexet, ami megkeserítette a párkapcsolataimat, ezért égő vággyal akartam változtatni ezen. Talán voltak transzcendens élményeim, de nem egy ilyen hívás tart az utamon, hanem a belső motivációm, személyes érintettségem és vállalkozó szellemem. 

Amit TE csinálsz

  • Mit tettél azért legutóbb, hogy önmagad építsd, hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy több legyél, és ezáltal többet adhass? 

Rendszeresen járok egyéni terápiára, ez adja a legtöbbet, és az ott született tapasztalatokból (is) táplálkozom és adok át másoknak. 

  • Sorold fel azokat a képzéseket, amelyek a legtöbbet adták számodra, legyen az formális vagy alternatív képzés, egyéni vagy csoportos, oktató segítségével vagy autodidakta módon. (Ha többet is említesz, kérlek kronológiai sorrendben haladj.)

Közgazdász diplomám van. (BGF és Pécsi Közgáz) 

Sokat tanultam, épültem marketing és vállalkozás területén Pongor-Juhász Attila tréningjein. 

MMSZKE Művészet- és Szocioterapeuta képzésén végeztem idén. 

De az emberek és a szexualitás terén legtöbbet a számtalan önismereti csoportban és terápián, valamint egyéni beszélgetésen tanultam, akár részt vettem rajtuk, akár én tartottam. 

  • Mi a hitvallásod a hivatásodban, szakmádban? 

Azért dolgozom, hogy segítsek jobbá tenni a magyarok szexuális életét. Mindezt leginkább az őszinte beszéd és a személyes történeteken keresztül teszem. Célom, hogy egyre csökkenjenek a szexualitás körüli tabuk, melyek nem csak gátlásokat szülnek, de a szexről való tudásszerzést is akadályozzák. 

Ahogyan TE a munka és a magánélet egyensúlyához állsz

  • Mit jelent számodra az egyensúly? 

Hogy jól vagyok. 

  • Mi az a pofáraesés, amivel a legtöbbet tanultál az egyensúlyról?

Szerintem nem vagyok pofáraesős típus. Inkább óvatos. Vagy talán nincsenek a sorsomba írva ezek. Talán a legutóbbi szakításom után jöttem rá, mennyire nem voltam egyensúlyban abban a kapcsolatban, de ahhoz ez túl lassan és fokozatosan történt, hogy pofáraesésnek tudjam nevezni. 

  • Hogyan őrzöd az egyensúlyt a munkában és a magánéletben, a párkapcsolatban és a szexben?

Ez egy érdekes kérdés, hisz az én esetemben azáltal, hogy a szexuális életemről is szól a munkám, ezek a területek erősen összecsúsznak. Van, hogy bekúszik a hálószobámba a munka (bár kinek ne jutna néha eszébe a munka szex közben?), és a magánéletben (párkapcsolatban, szexben) szerzett tapasztalataim tudatosan viszem be a munkámba, és adom ezeket tovább az engem hallgatóknak. Ami fontos, hogy bár pl. haza szoktam vinni szexuális játékszereket, hogy kipróbáljuk őket, figyelek arra, hogy ne kerüljön rá ezáltal egy elvárás a szexuális életünkre, ne legyen feladat, hogy ezt, vagy azt próbáljuk ki, vagy egyáltalán, hogy legyen gyakori szexuális életünk, hanem inkább egy lehetőségként jelenjen meg az új eszközzel való kísérletezés. Ennek az esszenciája talán az, hogy ne az elvárások, feladatok vezéreljék az életem ezen területeit, hanem a játékosság, szabadság, felszabadultság.

Gyere, tart velünk az októberi Új Körön!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük