Szeptember

Sámánizmus, papnő képzések, energiagyógyászat és hastánc – Fejes Szonja útja

Fejes Szonja az Új Egyensúly régi, értékes tagja, az Új Körnek pedig visszatérő előadója. Elsőként szeptember harmadik hetében találkozhattok vele: de vajon ki is az a Szonja, és mit érdemes tudni róla, illetve különleges útjáról a spiritualitásig? Háromszor három kérdés által mutatkozik be, az évkör lüktetésében. 

Aki TE vagy

  • Mi a 3 legjobb, és a 3 szerinted legkevésbé előnyös tulajdonságod?Fejes Szonja

Fejes Szonja

Weöres Sándor szerint: „Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók; becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak.” Én is nap mint nap megélem, hogy ugyanaz a tulajdonság lehet építő vagy pusztító.

Szenvedélyes vagyok, a bennem lángoló lelkesedés hajt előre, hogy folyton új dolgokat tanuljak, valósítsak és éljek meg. Ez a tűz azonban képes indulat formájában kitörni belőlem, amin az évek folyamán sokat finomítottam.  Az érzékenységnek is megvan ez a kettős oldala: egyrészről lehetőséget ad arra, hogy érzékeljem mások hangulatát, az energiák mintázatát, de az érzékenység miatt nehéz kijelölnöm a határaimat, mert nem akarok másokat megbántani.

Egyszerre van meg bennem a lázadó és a hagyománytisztelő, az álmodozó művész és a racionális rendszerépítő. Folyton igyekszem kiegyensúlyozni a bennem élő vad és finom energiákat. Dolgozom azon, hogy megvalósítsam, amiről Weöres Sándor ír: „Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga.”

  • Hogyan írna le téged édesanyád, ha őt kérdeznénk?

Megkérdeztem.☺ Azt mondta, gyerekkorom óta céltudatos vagyok, aki nagyon tud küzdeni azért, amit szeretne. Talpraesettnek tart, aki folyton új dolgokba vág, és mindenből igyekszik a legjobbat kihozni.

  • Mi volt életed legmeghatározóbb transzcendens élménye, amely elindított az utadon?

Régóta járom az önismeret útját, de amikor részt vettem életem első lélekutazásán, egy új világ nyílt meg számomra. Az Everness fesztiválon először Beata Bishop sámáni szertartásán találkoztam a fő erőállatommal. Ennél is erőteljesebb élményt jelentettek Simonfi Etele hangfürdői a következő Everness fesztiválon. A nyári napfordulón lélekutazásban átéltem a saját halálomat, ami elemi erejű tanítás volt számomra. A következő alkalommal pedig megnyílt előttem egy előző életem, erről cikket is írtam az Új Egyensúly oldalon.

Amit TE csinálsz

  • Mit tettél azért legutóbb, hogy önmagad építsd, hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy több legyél, és ezáltal többet adhass?

Minden nap munkálkodom ezen. Reggelenként meditálok, és minden nap igyekszem újat tanulni. Nem egyszerű munka és három gyerkőc mellett képzésekre, szertartásokra, elvonulásokra, női körbe járni, de a családom támogatása mellett meg tudom tenni, amire hívást érzek.

  • Sorold fel azokat a képzéseket, amelyek a legtöbbet adták számodra.

A rengeteg képzés helyett, amelyeken az évek során részt vettem, inkább a tanítókat sorolom fel, akik a mai napig sokat adnak számomra:

Sámánizus: Májercsik János Oguz, Paulinyi Tamás, Alberto Villoldo, Nádor Judit Keya, Gauranga Das

Energiaismeret és energiagyógyászat, bioenergetika: Tankó István, Kövesi Péter, Jeffrey Allen

Papnő képzések: Veres Kriszta

Hastánc: Nieto Mercédesz, Virág Judit, Sharon Kihara, Imaya, csakratánc: Natalie Southgate

  • Mi a hitvallásod a hivatásodban, szakmádban?

Arra törekszem, hogy a racionalitást összehangoljam az intuícióval. Igyekszem mindenben, megtalálni a saját utamat, és kreatív módon formálni a valóságot.

Ahogyan TE a sikerhez állsz

  • Mit jelent számodra a siker?

A Bak jegyében születtem, folyton célokat tűzök ki magam elé, és fáradhatatlanul dolgozom, hogy elérjem ezeket. A megvalósítást nem is sikerként szoktam magamban megélni, hanem lépésekként, amelyek a végső cél felé vezetnek: önmagam és a világ teljesebb megismerése, életfeladatom beteljesítése felé.

  • Mit tartasz életed legnagyobb kudarcának? Mit tanultál belőle?

Amikor életem első regényét beküldtem egy pályázatra, továbbjutottam az első szűrőn, de sok kritikát kaptam. Nehéz volt feldolgozni, hogy nem elég jó, amibe szívem-lelkem beletettem. Azóta megtanultam, hogy az írás is egy mesterség, amelynek különböző fogásai vannak, ezért írástechnikát kezdtem tanulni. A következő pályázaton még egy lépéssel közelebb tovább jutottam a célhoz, bekerültem a legjobb 5 közé, jelenleg a kiadó döntésére várok, hogy kiadják-e a regényemet. Közben elengedtem a görcsös akarást, megtanultam, hogy az csak eltolja tőlem, amire vágyom. Sokat dolgoztam a regényemen, rengeteget tanultam általa magamról és az írásról, és ha úgy kell lennie, megtalálja az útját az olvasókhoz.

  • Mi volt életed eddigi legnagyobb sikere, ami a legnagyobb büszkeséggel és elégedettséggel töltött el?

Általában minden jelentősebb eredményért meg kellett küzdenem, ezért különösen értékelem, amit elértem. A gyermekeimért az endometriózisos cisztákat kellett eltüntetnem a testemből, amihez sok belső munkán és a hastáncon keresztül vezetett az út. Sohasem múló csodálattal figyelem a gyermekeim kibontakozó személyiségét, bár nem könnyű belenézni a tükörbe, amit állítanak elém. Ez viszont abban segít, hogy felismerjem és oldjam a transzgenerációs mintáinkat, amelyek hosszú ideje öröklődnek a családunkban.

Szakmai utamon először azt tartottam nagy eredménynek, hogy rám bízták egy osztály vezetését, de sokkal nagyobb kihívásnak bizonyult, hogy a nehézkes, régi rendszert lebontsam, és új alapokra helyezzem a működést.

Amikor az egyetemen felkértek, hogy óraadóként jogi tárgyakat oktassak, lelkesen vetettem magam a feladatba. Aztán szembesültem a hallgatók érdektelenségével, nem igazán hozta lázba őket a jogalkotás és a jogalkalmazás. Igyekeztem érdekes történetekkel, esetekkel színt vinni az órákba, és életem egyik legnagyobb elismerésének tekintem, hogy 2016-ban a hallgatók szavazatai alapján megválasztottak a félév oktatójának.

Büszke vagyok a regényemre, és arra, hogy felkeltette egy kiadó figyelmét. Kíváncsi leszek, hogy megjelenik-e annak ellenére, hogy spirituális témájú könyvek eddig nem fértek bele a kiadó profiljába. A spirituális úton is izgalmas, új dolgok várnak rám: tánc ismereteimet a bioenergetikai tanulmányaim során elsajátítottakkal kombinálva egy új irány van kialakulóban, elindítottam a „Mindenség meséi” Facebook oldalamat, és az Új Kör keretében tartott előadások is új kihívást jelentenek, amivel remélem, sokat tudok majd adni.

Fejes Szonjával nem csak szeptemberben, később is találkozhattok az Új Kör keretein belül. Szonja komoly jegyzeteket ad a szeptemberi kurzus résztvevőinek. 

nyitókép:  petr sidorov, Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük