Január

Egy otthon energiája nem azonnal hat, mégis sok mindent befolyásol – villáminterjú Konkoly Rózsával a vaszati kapcsán

Konkoly Rózsa szakrális öltözéktervező és térrendező játékosan “otthonokkal suttogónak” is nevezi magát, mivel évek óta a vaszati rendszerén keresztül segít az otthonok harmonizálásában. De miről is van szó?

Mivel a január az újrakezdésnek, az év megterverzésének, életünk és otthonunk rendbetételének is az időszaka, úgy gondoltuk, a január 15.-i Új Körön a szakrális térrendezés is fókuszba kerül egy kerekasztalbeszélgetés keretén belül. Egyik vendégünk Sólyomfi Nagy Zoltán lesz, aki az ősmagyar térrendezésről beszél majd, de ott lesz Rózsa is, aki vaszati foglalkozik.

Ha keleti térrendezési elvről, lakberendezési technikáról van szó, nagyon sokan a feng shui-ra asszociálnak, pedig itt van a vaszati is, a védikus megközelítés. No de mi is a különbség a két rendszer között?

A vaszati és a feng shui között különbségeket hosszasan lehet sorolni, így csak azt mondom, ami számomra fontos. A feng shuinak több ága létezik, nem egyértelmű a tájolás és a viszonyok. Az elemek nem teljesen következetesek, hiszen a föld több alakban is szerepel benne. Nehezen találom benne a százalékos következetességet. A vaszati ezzel szemben tökéletesen összhangban van az asztrológiával, a Föld energetikájával, az elemekkel és a az emberi test felépítésével. Ez a stabil összhang az, ami fontos számomra. Fontos, hogy nem ütközöm ellentmondásba a rendszeren belül. Következetes és tiszta.

Számodra mit jelent a vaszati?

Minden ember más mélységig megy bele, és más eszközökre nyitott az általam használt technikákból. Szeretek a vaszatira úgy tekinteni, mint energetikai rendszerező. Egy stabil alap, ami az emberi létezést az univerzummal és a földdel hozza összhangba. Úgy helyez el benne minket, mint apró láncszemeket, melyek biztonságos tartásához együtt kell működni. Izgalmas feladat lesz bemutatni egy kicsit a tevékenységemet a szombati Új Körön keresztül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Konkoly Rózsa (@otthonokkal_suttogo) által megosztott bejegyzés

Hogyan hat ránk a tér, amiben élünk, az otthonunk?

Egy otthon energiája nem azonnal hat, hiszen ezek finom energiák, nem annyira intenzív, mint a tűz, ami azonnal éget. Szépen lassan elgyengít vagy enerválttá tesz. Kialakulnak először egyszerűbb, majd súlyosabb betegségek. Indokolatlan vagy túlreagált veszekedések. Feszültségek az otthonon belül majd a környezettel. A család jól működő hierarchiai rendszere felborul, a gyermek átveszi az irányítást. Számtalan példát hozhatnék még, hiszen minden ember sorsa más és mindenkinek megvannak az érzékeny pontjai. Az otthon nagyon fel tudja erősíteni a gyengeségeinket és a jó tulajdonságainkat is. Az a fontos, hogy felismerjük a helyzetet, és időben tudjunk reagálni, változtatni.

Mi történik, amikor valaki hozzád fordul?

Az első és legfontosabb lépés az otthonunk elemzése, jelenlegi helyzet felmérése, hiányosságok felderítése. Gyorsan kiderül, melyek azok az energiák, amelyek erősen, akár már túl erősen hatnak ránk, illetve melyek azok a területek amik javításra szorulnak. A javítási eszközök nagyon sokrétűek a gondolattól a tényleges tettekig… vagy akár a költözésig. Szem előtt kell tartani, hogy mindenki a saját határain belül változtat.

Nagyon sokan csodamódszereket keresnek: varázslatot, holott a térrendezés alapelveinek megismerése is egy olyan kiegészítő önismereti módszer, ami tudatosan használva plusz támogatást adhat céljaink eléréséhez. Mi az, amiben segít a vaszati, és mi az, amiben nem?

Aki velem gondolkodik, a házát és önmagát egyszerre fedezi fel. A közös munka során szépen kirajzolódik, hogy miért nem halad valaki előre, vagy épp hogyan áll a párkapcsolatához, esetleg az otthon energiái milyen rossz tulajdonságát erősítik fel. Idővel az önismeretben is fejlődni kezd. Persze lehetnek terhek, amiknek a letételére még nem készültünk fel, így elkerüljük a változtatást, mert a lelkünk nem készült még fel egy új állapotra…

Ha felkeltette a vaszati a figyelmedet, még többet tudhatsz meg a módszerről a szombati Új Körön.

Rózsát itt találod meg: rozsakonkoly.hu
insta: https://www.instagram.com/otthonokkal_suttogo/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük