December

Hogyan köszöntsd a téli napfordulót? Felkészülés a szertartásra Soma Mamagésával

A szertartásaimon alapvetően a négy, illetve az öt elem „megszólításával” indítunk. Az elemek/évszakok/napszakok/égtájak, napfordulók és napéjegyenlőségek a természet spiráljával, ritmusával együtt működnek, hiszen minden mindennel összefügg, és tökéletes rend van az univerzumban. Az ötödik elem maga a szándék, de erről bővebben lentebb… Soma Mamagésa írása

Tisztelgés a 4 elem előtt

Azt szoktam a szertartások előtt kérni, hogy mindenki készítsen elő 4 olyan tárgyat, ami a 4 elemet szimbolizálja. Ezeket helyezzék el a 4 égtáj irányába, mintegy oltárt készítve az otthonukban.  (A tűz- lehet mécses, gyertya, vörös selyemsál, vagy akár meg is lehet festeni ezt, stb…,  víz – lehet egy pohár víz,  föld- lehet föld, só, és levegő – lehet füstölő, vagy valami madár szimbólum, akár rajzolva is, stb…), és ezeket állítsák be a következő égtájakba (a telefonon van iránytű, a 0-ra kell állítani, hogy lássuk a pontos irányokat):

  • levegő elemet kelet felé
  • tűz elemet déli irányba
  • föld elemet nyugat felé
  • víz elemet észak felé.

Online térben én a dolgozószobámban levő asztalra szoktam őket tenni, de akinek erre nincs hely, jó a földön is. Legjobb, ha körbejárható, hiszen meg szoktunk hajolni az elemek előtt.  Minden elemet külön megszólítok, kérve segítő jelenlétüket és meghajolok előttük. Behívom az Égi Segítőket is, mindezt a FÉNY, a teremtő Isten szolgálatában téve.

Mi is tehát az ötödik elem?

Az 5. elemnek sokan úgy tartják, hogy ez maga a szer-elem. Itt ne az érosz hormonoktól túlfűtött lobogására gondolj/atok, hanem a lét-szerelemre, amikor annyi életigenlés, életszeretet van bennünk, hogy azt érezzük: szerelmesek vagyunk a létezésbe, hálásak vagyunk azért, hogy itt és azok lehetünk, akik. Ez a szerelem maga a FÉNY, vagyis Isten, ezáltal önmagunk és embertársaink, az ÉLET szeretete.

De vannak olyan rendszerek is, ahol az 5.elem az éter maga, vagy éppen az ÉN, mint önMAGam. (Jung ezt hívta „selbst”-nek.) Az én rendszeremben az 5. elem maga a Fény, vagyis a Lét-Szerelem  felé törekvő konkrét SZÁNDÉK, aminek a rezgése, energiája belekerül az éterbe, az „é-térbe”, az élettel teli térbe, ezzel programozva a teret, mozgatva, használva az elemeket. A figyelem meghatározó és teremtő erejéről rengeteg kísérlet, előadás, tanulmány van fönt a neten, a kvantumfizika is több éve foglalkozik vele.

Úgyhogy minden alkalommal, amikor a szertartásaimon megszólítom az elemeket az a meghatározó, mindent mozgató erő, ami az egész szertartás kimondott célja és szándéka. (Ezt kimondom és mint 5. elem, ez előtt is meghajolok.) Ez az az energia, ami bekerül az éterbe, térbe. Az az alapok alapja, hogy mindig a lét-szer-elemből indul ki a szándék, tehát egy szeretetteljes rendezőelv fogja mozgatni az elemeket.

Decemberben a Fény születéséé a főszerep

A téli napfordulón mi más is lehet a szándékunk, mint hogy egész lényünkkel mi magunk a FÉNY felé forduljunk? Vagyis mindaz, ami még árnyékban van bennünk, az a magunk tempójában, stílusában, módján, ahogy mi elbírjuk és fel tudjuk dolgozni, be tudjuk integrálni, a fény felé emelkedjen.

Weöres Sándor azt írta a Vágyak idomítása című művében, hogy: „Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók; becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak.” Ez az „ápolás” nem más, mint hogy elkezdünk merni szembenézni mindazzal, amit egyébként nem szívesen tennénk ki a kirakatba.

Többen vannak, akik voltak már szertartásomon. Ez nem olyan dolog, amit ha egyszer megcsináltunk, akkor kipipálhatjuk, hiszen akár minden szertartáson be lehet, sőt, érdemes behívni a 4 elem támogató erejét, hiszen ezekből az elemekből áll a bennünk és körülöttünk álló világ – ami valójában egy. És mivel az 5.elem konkrét szándéka szertartásról-szertartásra változik, vagy változhat, így újra mást- és mást hoz, és mozgat meg kívül és belül, hiszen e kettő ugyanaz.

A decemberi Új Körön Soma Mamagésa téli napfordulós szertartást is ad számodra, hogy a magad ritmusában köszönthesd a Fényt. Gyere, tarts velünk, és nézd meg a téli bérletet is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük