November

Pákozdi Eszter: A legtöbbet az adta, hogy megnyíltam a válásom adta érzelmi folyamatnak

Amikor Pákozdi Eszter egyik napról a másikra egyedül maradt hároméves kislányával, nem csak egykori szerelmétől kellett elbúcsúznia, de attól a nőtől, embertől is, aki addig a pontig volt. Szentül hiszi, hogy az elengedés és az újrakezdés tanulható. 

Aki TE vagy

Mi a 3 legjobb, és a 3 szerinted legkevésbé előnyös tulajdonságod?

A három legjobb tulajdonságom, hogy jószívű vagyok, bátor és állhatatos. A három, amit legkevésbé szeretek, hogy indulatos vagyok, hirtelen haragú és sokszor türelmetlen

Hogyan írna le téged édesanyád, ha őt kérdeznénk?

Azt nem tudom, biztosan nem úgy, ahogy én magamat. De remélem, hogy büszke lenne rám.

Mi volt életed legmeghatározóbb transzcendens élménye, amely elindított az utadon?

Édesapám halála. Születésem óta birtokában vagyok a „látás” adományának. Látom az energiákat, vonzódnak hozzám az eltévelyedett lelkek, „magasabb szinten” érzékelem a környezetemet. Mivel nagyon ijesztő volt látni ezeket a dolgokat, tagadtam. Egészen addig, míg meg nem halt az apám. A gyász és fájdalom olyan állapotba hozott lelkileg és szellemileg, hogy már nem lehetett tagadni. Muszáj volt kezdeni vele valamit, így megtanultam bánni a képességeimmel.

Amit TE csinálsz

Mit tettél azért legutóbb, hogy önmagad építsd, hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy több legyél, és ezáltal többet adhass?

Megnyíltam a válásom adta érzelmi folyamatnak. Hagytam magamat érezni, elengedni. Nem várt mellékhatása volt a folyamatnak, hogy megtanultam a szeretetet is úgy befogadni, ahogy előtte sosem.

Sorold fel azokat a képzéseket, amelyek a legtöbbet adták számodra, legyen az formális vagy alternatív képzés, egyéni vagy csoportos, oktató segítségével vagy autodidakta módon. 

Miután segítséget kértem édesanyámtól apám halála után, elvitt egy barátnőjéhez, aki a tanítóm lett. Megtanított kezelni a képességemet. Megtanított elválasztani a tiszta és a sötét energiákat. Megtanított megvédeni magamat az érzékelés adta külső hatásoktól. Megtanított arra, hogy elválasszam egymástól a jelenlegi életemet és a múlt életeim emlékeit – mikor rám tört a képességem kontrollálatlanul előtörtek az előző életeim emlékei, személyiségei. Megtanított irányítani, hogy akkor lássam az előző életeket, mikor én szeretném. Ezt tovább is tudom adni.

Aztán, már felnőttként folytattam ezt a tanulási folyamatot, már egy másik tanítóval, aki a pszichológia alapjaival is megtámogatta ezt a képességet. Közben autodidakta módon is tanultam pszichológiát és képeztem magamat a spiritualitással kapcsolatban is. (Jung műveit a személyiség fejlődésről, Feldmár András írásait a szeretetről, szeretni tudás képességéről, Dr. Máté Gábor műveit a függőségekről. Sokat tanultam Müller Pétertől, Oshotól, az energia gyógyászatról Diethard Stelzl-től.)

Majd az újabb nagyobb fordulatot az hozta, mikor megismerkedtem Soma Mamagésa munkásságával. Akkor fedeztem fel magamban a nőt, majd az asszonyt. Az ő előadásai és könyvei állítottak irányba. Ezek közül is a legfontosobb a 808 nő eseményen való részvétel. Akkor kezdtem el igazán hallani a saját hangomat, ami azóta másokat is megszólít.

Mi a hitvallásod a hivatásodban, szakmádban? 

A hitvallásom az, hogy bátran kell élni az életet. Hogy ha szeretnénk változást hozni a világba, akkor először magunkat kell megváltoztatni, hogy azt az életet éljük, amiért leszülettünk a Földre. Tiszta szívvel szeretni, igaz hittel élni. És ha a sorsunk éppen térdre kényszerít is, mindig hinni. Mert az emel majd fel.

Ahogyan TE a sikerhez állsz

Mit jelent számodra a siker?

Számomra a siker nem pénz vagy hírnév. Sokkal inkább annak a biztos tudása, hogy a helyemen vagyok a világban. Hogy majd egy nap, mikor halálom órája elérkezik, visszatekintve azt lássam, hogy éltem azokkal a lehetőségekkel, amiket Istentől kaptam a hivatásomban és magánéletemben. Hogy a lehető legjobb önvalómmá váltam. Hogy szerettem és szerettek.

Mit tartasz életed legnagyobb kudarcának? Mit tanultál belőle?

Nem gondolom, hogy az életemben voltak igazi kudarcok. Sokszor voltam nagyon mélyen az életben, de kudarc ezek közül egyik élethelyzet sem volt. Az lenne a kudarc, ha nem tanulok belőlük. Például kudarc lehetne, hogy hiába jártam egyetemre és dolgoztam érte sokat, nem lett belőlem régész. De nem az, hiszem megtanultam belőle, hogy ha valami nem az utam, nem tudom megvalósítani, viszont ha valahol lennem kell, Isten minden eszközzel arra fog terelgetni, még ha nem akarok arra menni, akkor is. Lehetne kudarc az is, hogy éppen most válok el. Mégsem tartom annak, mert megtanultam belőle, hogy mindenki csak saját magát mentheti meg, egymást maximum emelni tudjuk, de a kemény munkát mindenki maga végzi el. Megtanultam belőle, hogy mennyire erős vagyok.

Mi volt életed eddigi legnagyobb sikere, ami a legnagyobb büszkeséggel és elégedettséggel töltött el?

Minden egyes alkalommal, mikor a kislányom elsajátít valami újabb készséget, az hatalmas sikerélmény. A legnagyobb egyéni sikerélményem mégis az, hogy lassan azzá a nővé válok, aki mindig szerettem volna lenni. Annak a biztos tudása, hogy minden szenvedésem, ami ért ebben az életben, nem volt hiábavaló. Értek kudarcok és veszteségek, de mind egy újabb lecke volt, amelyeknek az elsajátításával mindig egyre közelebb kerültem MAGamhoz, míg rá nem leltem a létezésem igazi értelmére.

Pákozdi Eszter a novemberi Új Körön arról beszél majd kendőzetlen őszinteséggel, hogyan élte túl a válását. Sőt: hogyan jött ki úgy belőle, hogy több lett, mint azelőtt volt. 

Eszter Új Egyensúlyos írásait itt találod. 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük